Memorii Desktop
Afișez 1 - 30 din 35 de rezultate
Memoria RAM vine in forma unor stickuri si probabil este cea mai neglijata componenta dar asta nu inseamna ca nu are rostul ei!
Daca unele persoane neglijeaza acest tip de componente PC, altele ii ofera prea multa importanta. Asta inseamna ca exista un punct ideal de memorie RAM si odata atins, nu ar trebui depasit pentru ca nu ofera eficienta sporita sistemului, ci actioneaza ca o gaura in portofel.
Pentru majoritatea jocurile de exemplu, este recomandata folosirea la 8 GB RAM minim, pana la 16 GB pentru performante ideale.
Aceste valori functioneaza foarte bine cu jocuri multiplayer populare gen Fortnite, PUBG sau Overwatch.
Mai mult decat 16 GB deja intra in exces, cu sisteme avand 32 sau chiar 64 GB fiind excesive.
Memoria va ramane neutilizata in principal dar asta nu prezinta o problema catre functionalitatea sau eficienta calculatorului de gaming. Doar prezinta o oarecare risipa de bani in construirea unitatii PC, in ciuda faptului ca memoria RAM nu costa foarte mult, stickuri cu valori mari nu sunt chiar accesibile.
Pentru cei care au nevoie de RAM pentru alte procese decat gaming, este important de stiut ca un software profesional de editare consuma ceva mai multa memorie decat un joc. In aceste caz, mai mult este mai bine, dar totusi pana la valorea de 32 GB. Timpul de render prezinta probabil cea mai multa importanta in utilizarea acestor programe si aici intervine si un aspect secundar. In cazul in care lasi un software sa produca un tip de fisier, vei avea un timp de asteptare, oriunde intre cateva minute spre cateva ore.
Asta inseamna ca sunt sanse considerabile sa rulezi alt program de productivitate sau divertisment pe calculator. Orice proces de pe desktop are nevoie de resurse, mai ales RAM, ceea ce inseamna ca poti ingreuna sau chiar bloca sistemul in cazul in care memoria de procesare este insuficienta. Google Chrome, un simplu browser, este faimos pentru cantitatea de RAM pe care o consuma, doar pentru simplu fapt ca ruleaza un singur tab.
Cu acestea fiind spuse, punctul de echilibru trebuie gasit pentru fiecare calculator si memoriile trebuie alese cu atentie, raportat la tipurile de procese pe care o persoana ruleaza, mai ales daca mai multe din acestea sunt rulate in acelasi timp.
Fiecare placa de baza suporta o configuratie specifica pentru eficienta maxima a memoriilor.
Tine asta in minte atunci cand iti construiesti calculatorul si cumpara 2 stickuri de memorie mai mici in loc de unul singur mai mare pentru a beneficia de o buna alocare a resurselor.